ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ

Θεραπείες προσώπου

Πρόκειται γαι βοτουλινική τοξίνη τύπου Α, σε σκευάσματα με διάφορες εμπορικές ονομασίες όπως bottox, disport, κ.α. Η λειτουργία της είναι να αδρανοποιεί προσωρινά την δράση της νευρομυικής σύναψης με αποτέλεσμα να μειώνεται η μυική σύσπαση. Αυτό έχει σαν ευχάριστη συνέπεια να μειώνεται το βάθος των ρυτίδων ή και να εξαλείφονται τελείως σε ορισμένες κρίσιμες περιοχές του προσώπου όπως είναι το μεσόφρυο, το μέτωπο, το ‘πόδι της χήνας’, κ.α. Η διάρκεια της δράσης μιας συνεδρίας μπορεί να διαρκέσει απο 4 έως 7 μήνες ανάλογως της ισχύος των μυών αλλά και της ιδιοσυστασίας του προσώπου.

Τα PDO νήματα είναι χειρουργικά 100% βιοαπορροφίσιμα ράμματα τα οποία αποτελούνται απο πολυδιοξανόνη. Τοποθετούνται ενδοδερμικά με την βοήθεια μακριων λεπτών βελόνων , σχηματίζοντας ένα υποστηρικτικό πλέγμα για το δέρμα. Με την τοποθέτηση των νημάτων αυτών ενεργοποιούνται οι φυσικοί μηχανισμοί ανάπλασης του προσώπου, πυροδοτώντας την σύνθεση κολλαγόνου και ελαστίνης. Έτσι ανορθώνονται και υποστηρίζονται οι ιστοί του προσώπου στις περιοχές που θα διαλέξουμε να τα εφαρμόσουμε. Οι περιοχές του προσώπου που μπορούν να εφαρμοστούν ποικίλουν : ρινοπαρειακές αύλακες, παρειές, γρμμές θλίψης, γραμμή γνάθου, λαιμός, ρυτίδες κάτωθεν του οφθαλμού, κ.α.
Ωστόσο υπάρχουν και πολύ παχύτερα νήματα, τα COG των οποίων η λειτουργία συνισταται σε μια μικρή αλλά εντυπωσιακή συνολική ανόρθωση κυρίως του κάτω τμήματος του προσώπου.

Η πλέον γνωστή μέθοδος αναζωογόνησης του προσώπου! Πρόκειται για την βαθιά ενυδατωση του δέρματος με την βοήθεια πολύ μικρών βελόνων. Η ενδάτωση πραγματοποιείται με την βοήθεια προιόντων όπως το λεπτόρευστο υαλουρονικό οξύ , διάφορα συμπλέγματα βιταμινών και ιχνοστοιχείων. Το δέρμα δείχνει άμεσα πιο λαμπερό και πιο νέο, ενώ η θεραπεία αυτη μπορεί να επαναλαμβάνεται μηνιαίως και να οδηγήσει σε ένα αυξανόμενης εντασης εντυπωσιακό αποτέλεσμα λάμψης.
Ως φυσικό συστατικό , είναι πολύ καλά συμβατό με τους ιστούς του προσώπου. Το υαλουρονικό οξύ μπορεί να χρησιμοποιηθεί με διάφορους τρόπους στην αισθητική ιατρική ανάλογα με το είδος και την πυκνότητα του. Μπορεί να κάνει μια απλή ενυδατική αναζωογόνηση του δέρματος αλλά οι περισσότερο θαυμαστές λειτουργίες του είναι η αύξηση του όγκου σε περιοχές που αυτό μπορεί να χρειάζεται (π.χ. ζυγωματικά, κροταφοι, χείλια) αλλά και το γέμισμα ρυτίδων ακόμη και σε χρόνια προβλήματα. Τα αποτελέσματα εδώ είναι άμεσα και είναι πλήρως ορατά μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίας.
Το Desoface είναι μια εμπορική ονομασία για μια λιποδιαλυτική ουσία (δεοξυχολικό οξύ) η οποία στοχεύει την κυτταρικη μεμβράνη των λιποκυττάρων με αποτέλεσμα την καταστροφή τους! Απαιτείται εδώ ένα πακέτο συνεδριών που όμως αφήνει ορατή έλλειψη τοπικού λίπους στην περιοχή του διπλοσάγονου ή των παρειών ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε προσώπου.