1. Ξεκινάμε την καθημερινή περιποίηση του προσώπου μας με τον καθαρισμό του. Επιλέγουμε το καθαριστικό μας (σαπούνι, γαλάκτωμα καθαρισμού, τζελ ή αφρός) με βάση τον τύπο της επιδερμίδας μας. Όλες οι κινήσεις μας στο πρόσωπο θα πρέπει να είναι κυκλικές, μικρές και πολύ απαλές.

2. Χρησιμοποιούμε τονωτική ή ενυδατική λοσιόν για επαναφορά του PH του δέρματος στο φυσιολογικό του, για καθαρισμα από υπολείμματα του γαλακτώματος, για ενυδάτωση και τόνωση. Χρησιμοποιούμε βαμβάκι και περνάμε το πρόσωπο με απαλές ταμποναριστές κινήσεις.

3. Κρέμα ματιών. Η περιοχή των ματιών είναι ισως η πιο σημαντική περιοχή του προσώπου διότι εύκολα εμφανίζει λεπτές γραμμές και ρυτίδες. Απλώνουμε την κρέμα μας με απαλές κυκλικές κινήσεις και ταμπονάρουμε ελαφρά με τα ακροδάχτυλα μας για καλύτερη απορρόφηση της κρέμας.

4. Αντηλιακή κρέμα. Προστατεύει το δέρμα από τις βλαβερές επιπτώσεις του ήλιου και την υπεριώδη ακτινοβολία. Επιλέγοντας μια ποιοτική αντηλιακή κρέμα, αποφεύγουμε την δημιουργία δυσχρωμιών και παράλληλα προλαμβάνουμε τα σημάδια της φωτογήρανσης. Οι αντηλιακές κρέμες μπορούν να περιέχουν επιπλέον ενυδατικά και αντηγηραντικά συστατικά.

5. Κρέμα ημέρας για ενυδάτωση, συγκράτηση της υγρασίας του δέρματος και προστασίας του από εξωτερικούς ρύπους.

6. Το βράδυ επιβάλεται καθαρισμός προσώπου για αφαίρεση του μακιγιάζ και των ρύπων ώστε το δέρμα μας να είναι έτοιμο να δεχτει την βραδινή τροφή και φροντίδα του.

7. Ορός προσώπου ή serum. Βρίσκεται συνήθως σε υγρή, λεπτόρρευστη μορφή ή τζελ, ενώ η συμπυκνωμένη σύνθεσή του είναι πλούσια σε υδατικά στοιχεία και βιταμίνες ή άλλα συστατικά, ανάλογα με την δράση του ορού. Χρησιμοποιείται πρίν από την κρέμα για ενισχυμένη φροντίδα της επιδερμίδας μας.

8. Κρέμα νυκτός.Οταν κοιμόμαστε και χαλαρώνουμε γίνεται καλύτερη εισχώρηση των συστατικών μιας κρέμας. Η κρέμα νυκτός είναι πλούσια σε θρεπτικά, ενυδατικά κι ενεργά συστατικά για θρέψη, ενυδάτωση, σύσφιξη, αναγέννηση της επιδερμίδας.

9. Απολέπιση. 1-2 φορές την εβδομάδα ή τις 10 ημέρες (ανάλογα τον τύπο του δέρματος) κάνουμε απολέπιση με scrub, με ελαφρύ μασάζ για απαλλαγή από τα νεκρά κύτταρα ώστε η επιδερμίδα μας να αναπνέει και να λειτουργεί φυσιολογικά. Ετσι γίνεται καλύτερη διείσδυση των καλλυντικών προϊόντων .

10.Μάσκα προσώπου. Ανάλογα τις ανάγκες του δέρματός μας, επιλέγουμε την συχνότητα χρήσης αλλά και το είδος της μάσκας. Οι μάσκες προσώπου βοηθούν με πολλούς ευεργετικούς τρόπους την επιδερμίδα μας. Την ενυδατώνουν σε μεγάλο βαθμό (ανάλογα την μάσκα) και την τροφοδοτούν με ωφέλιμα και απαραίτητα συστατικά.

Για την επιλογή των σωστών προιόντων σύμφωνα με τον τύπο αλλά και τις ανάγκες του δέρματός σας καλό είναι να ρωτήσετε την αισθητικό σας.
Προσοχή και στην συχνότητα χρήσης scrub, στον τύπο μάσκας αλλά και στα προϊόντα που θα χρησιμοποιήσετε.