Τζίνσενγκ
Τσάι, φάρμακο, μπαχαρικό…

Οι ιδιότητες του: αντικαταθλιπτικό, αυξάνει την αντίσταση του οργανισμού και βελτιώνει την σωματική και νοητική απόδοση.

Χρησιμότητα: ως αφέψημα ή μάσημα ρίζας σε περίπτωση αδυναμίας, κατάθλιψης ή ως αφροδισιακό

Συστατικά: Στεροειδή γλυκοσίδια που ονομάζονται παναξοσίδια, στερόλες, βιταμίνες της ομάδας D.

Η ρίζα τζίνσενγκ χρησιμοποιείται επί πολλά χρόνια στην Κίνα ως φάρμακο και τονωτικό τσάι. Το είδος quinquefolium είναι το βορειοαμερικάνικο τζινσενγκ, φυτό ιθαγενές της περιοχής που εκτείνεται από το Κεμπέκ και την Μανιτόμπα προς Νότο.Το μεγαλύτερο μέρος παραγωγής ριζών του τζίνσενγκ, που καλλιεργείται στην Αμερική, ξηραίνεται και εξάγεται στο Χονγκ Κονγκ απ’ όπου ως μπαχαρικό διανέμεται στην νοτιοανατολική Ασία. Το τζίνσενγκ καλλιεργείται στην Αμερική από το 1870 περίπου και στην Κορέα από την αρχαιότητα. Η ρίζα του τζινσενγκ άρχισε να εξάγεται από την Αμερική στην Ανατολή στις αρχές της δεκαετίας του 1700. Οι Κινέζοι θεωρούσαν από πολύ παλιά την ρίζα του ως πανάκεια για τις ασθένειες και την χρησιμοποιούσαν κατά ένα προληπτικό μάλλον, παρά θεραπευτικό τρόπο