Τι σημαίνει ταχύτητα αφυδάτωσης:
πόσο γρήγορα αφυδατώνεται το δέρμα μας από εξωτερικούς παράγοντες.

Τι σημαίνει ταχύτητα ενυδάτωσης:
ο μηχανισμός του δέρματός μας να ενυδατώνεται ανεβάζοντας εκ των έσω υγρό στοιχείο στην επιδερμίδα.

Σε μεγαλύτερες ηλικίες η ταχύτητα ενυδάτωσης μειώνεται τόσο ώστε να προκαλείται αφυδάτωση στο δέρμα. Με την διαδικασία όμως του καθαρισμού κρατώντας υψηλό το μεταβολισμό του δέρματος καθώς και με την χρήση επαγγελματικών προϊόντων υψηλής ποιότητας επιτυγχάνουμε τη διατήρηση της υγρασίας στου ιστούς του δέρματος και μείωση εώς και εξάλειψη του φαινομένου της αφυδάτωσης.
Επισημαίνουμε ότι τα επαγγελματικά προϊόντα για αυτόν το σκοπό ζητείται να είναι πλούσια σε ενεργά θρεπτικά συστατικά, που μόνο τα επαγγελματικά μπορούν να τα παρέχουν.

Μια ερώτηση που μας γίνεται συχνά είναι πόσο συχνά πρέπει ναι γίνεται καθαρισμός.
Κάθε δέρμα είναι μοναδικά ξεχωριστό όπως και ο οργανισμός στον οποίο ανήκει. Συνεπώς απαιτείται η πολύ προσωπική προσέγγιση και αγωγή του. Ο ειδικός θεραπευτής αισθητικός που είναι υπεύθυνος για την πορεία του δέρματος μας, ( εφόσον γνωρίζει το δέρμα μας ) θα μας ορίσει το πόσο τακτικά πρέπει να επαναλαμβάνεται η θεραπεία καθαρισμού του προσώπου μας. Και το είδος της θεραπείας όπως ο βαθύς καθαρισμός ή ακόμα και Hash όπου απαιτείται για την συντήρηση του δέρματος.