Αφού καθαρίζω το δέρμα μου γιατί χρειάζεται να κάνω και πήλινγκ;

Το πήλινγκ προσώπου είναι απαραίτητο γιατί καθαρίζει καλύτερα και βαθύτερα από ένα απλό γαλάκτωμα ή καθαριστικό την επιδερμίδα μας.
Η βασική διαφορά του πήλινγκ σε σχέση με τα υπόλοιπα καθαριστικά είναι οτι απαλλάσουν την επιδερμίδα από τα νεκρά κύτταρα τα οποία είναι έτοιμα να αποπέσουν. Ετσι η οψη της επιδερμίδας μας γίνεται άμεσα πιο λεία και απαλή.
Παράλληλα το πήλινγκ τονώνει την μικροκυκλοφορία και προετοιμάζει την εκάστοτε περιοχή να δεχτεί με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα τα προϊόντα περιποίησης του δέρματος. 
Οταν χρησιμοποιούμε το σωστό πήλινγκ σε συνδυασμό με τα σωστά προιόντα περιποίσης δέρματος έχουμε γρήγορη ανανέωση των κυττάρων, βελτίωση των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων, μείωση των φραγμένων πόρων και σίγουρα πιο υγιή και όμορφη σε όψη επιδερμίδα.

Είναι απαραίτητο το πήλινγκ σε κάθε ηλικία;

Οσο είμαστε νέοι οι διεργασίες του δέρματος γίνονται φυσιολογικά. Μεγαλώνοντας τα νεκρά κύτταρα πολλαπλασσιάζονται και ανεβαίνουν στην επιφάνεια της επιδερμίδας με ταχύτερο ρυθμο. Αυτό συμβαίνει διότι οι διεργασίες κάτω από το δέρμα γίνονται πιο αργές με αποτέλεσμα την μείωση του κολλαγόνου, την δημιουργία ρυτίδων και την έλλειψη σφριγηλότητας.
Διώχνοντας τα νεκρά κύτταρα από την επιφάνεια του δέρματος γίνονται πιο αποτελεσματικά οι διεργασίες για παραγωγή κολλαγόνου και αύξησης υαλουρονικού οξέως με αποτέλεσμα μια πιο υγιή και φωτεινή επιδερμίδα.
Επιπλέον τα λιπαρα δέρματα ευεργετούνται με την χρήση πήλινγκ ακόμη και σε νεότερες ηλικίες.

Κάθε πότε χρειάζεται να κάνω πήλινγκ στο προσωπό μου;

Η αισθητικός σας γνωρίζει τις ανάγκες και ευαισθησίες του δερματός σας, θα σας καθοδηγήσει για την συχνότητα χρήσης πήλινγκ. Γενικά μπορούμε προτείνουμε:

Λιπαρά δέρματα: 1-2 φορές / εβδομάδα
Μεικτά/κανονικά δέρματα: 1 φορά/ εβδομάδα ή 1 φορά/ 10 μέρες
Ξηρά δέρματα: 1 φορά/10 μέρες ή 1 φορά/2 βδομάδες